Få overblik over reglerne for overdækket terrasse

Hvis du drømmer om at bygge en overdækket terrasse, så skal du vide, at der findes særlige regler på området. Du kan ikke bygge en overdækket terrasse uden at sætte dig ind i regelsættet. Det er nemlig anderledes, end hvis du bygger en terrasse uden overdækning.

 

Regler for overdækket terrasse


Når du bygger en overdækket terrasse, hører den under byggereglementet, fordi den betragtes som sekundær bebyggelse. Den er under kategorien små bygninger, der skal følge visse retningslinjer.

Du skal blandt andet tænker over:

  • Byggetilladelse
  • BBR (Bygnings- og boligregistret)
  • Bebyggelsesprocent


Det er forskelligt alt efter størrelse, udformning og placering på din overdækkede terrasse, hvad du specifikt skal tage stilling til i forhold til din overdækning. Hos Kun Terrasser kan vi vejlede dig, og vi hjælper også gerne med at søge en eventuel byggetilladelse som en del af projektet.

 

9 gode råd i din proces med overdækket terrasse


1) Du skal som udgangspunkt ikke søge en byggetilladelse til din overdækkede terrasse, men du skal være klar over, at sekundære bygninger maksimalt må fylde 50m2 på din grund. Tallet kan variere, hvis du eksempelvis bor i et rækkehus, hvor det det maksimalt være 20 m2. Fylder din terrasse og øvrige bygninger til samme mere, vil terrassen tælle med i bebyggelsesprocenten.

 

2) Bebyggelsesprocenten betyder, at du, når du skal bygge din terrasse, skal overveje, om du har nok kvadratmeter til rådighed til at bygge den. Du skal kigge på de andre små bygninger, du har på din grund og lægge arealet sammen; eksempelvis fra din garage, haveskur og så videre. Overstiger det samlede areal 50 m2, når din overdækkede terrasse er færdig, skal du søge om tilladelse.

 

3) Du skal tænke over, hvor du placerer din overdækkede terrasse på din grund. Hvis den står i skel, må den maksimalt være 2,5 meter høj.

 

4) Hvis din overdækkede terrasse skal bygges i forlængelse af din bolig og dele facade- og tagkonstruktion, skal du søge om byggetilladelse.

 

5) Er din terrasse over 10 m2, skal du huske at indberette den til BBR, der også hedder Bygnings- og boligregistret. 

 

6) Når du opfører en overdækket terrasse, skal du tænke over den samlede bebyggelsesprocent på hele din grund. I de fleste parcelhusområder er det tilladt at bygge på op til 30% af grunden, mens det kun er 15% i sommerhusområder. Her er du naturligvis nødt til at sikre dig, at du overholder grænsen for bebyggelsesprocenten i dit boligområde.

 

7) Vær altid ude i god tid med din ansøgning til kommunen, for behandlingstiden kan være lang. Det vil være ærgerligt at skulle udsætte projektet, fordi du venter på godkendelse.

 

8) Reglerne kan variere fra kommune til kommune og fra vej til vej. Derfor er det bedste råd, at du altid kontakter din kommune, hvis du er usikker. På den måde kan du snakke med en fagperson, du kan rådføre dig med. 

 

9) Det kan være svært selv at regne ud, om ens terrasseprojekt kræver en byggetilladelse eller ej. Her kan Kun Terrasser heldigvis bistå med både det, tegninger, design og selve opførelsen af din terrasse. Vi vejleder, designer og bygger hele vejen fra idé til siddeklar overdækket terrasse.

FAQ 


Hvordan ved jeg, om min terrasse er lovlig?
Her er du nødt til at kigge på de regler, vi ridser op i artiklen ovenover og vurdere, om du har overholdt dem. Alternativt kan du altid ringe til kommunen og tale med dem.


Jeg vil gerne bygge en overdækket terrasse over mod min nabo, må jeg det uden tilladelse?
Ja, det må du gerne, hvis højden på overdækningen ikke overskrider 2,5 meter, og du desuden overholder andre regler på området.


Kan jeg få lavet en overdækning på dele af min terrasse?
Ja, det er sjældent, at folk overdækker hele deres terrasse. De udvælger som regel et område, de gerne vil have overdækket.

0
Feed